Стимулятор росту рослин Вимпел-2 5 л, Долина
Стимулятор росту рослин Вимпел - комплексний природно-синтетичний препарат контактно-системної дії для обробки насіння та вегетуючих рослин.
Стимулятор росту рослин Вимпел-2 5 л, Долина- універсальний стимулятор росту, адаптоген, кріопротектор, прилипач, антистесант для обробки насіння та вегетуючих рослин.
Вимпел має ряд властивостей для Ваших культур: Стимулятор росту - покращує та стимулює ріст і розвиток рослин; Адаптоген - підвищує адаптивні можливості рослин до навколишнього середовища; Кріопротектор - підвищує стійкість до понижених температур та короткочасних заморозків; Термопротектор - підвищує стійкість до високих температур; Прилипач - покращує ефективність дії засобів захисту рослин та добрив; Інгібітор хвороб - рослина менше хворіє; Активатор грунту - посилює розвиток та активність грунтових мікроорганізмів; Антистресант - полегшує перенесення рослинами стресових ситуацій - пересадок, обробок засобами захисту рослин та ін.
Вимпел є нетоксичним препаратом і екологічно безпечним. Застосовується на картоплі, овочевих, баштанних, плодово-ягідних, зернових культурах і виноградниках. Замочування насіння та посадкового матеріалу стимулює процес та збільшує енергію проростання насіння, підвищує схожість, сприяє активному розвитку кореневої системи й нарощуванню вегетативної маси рослин, захищає насіння, що знаходиться в ґрунті у несприятливих умовах, до 2-х місяців. Обробка рослин по вегетації (до та після цвітіння) підвищує посухостійкість, морозостійкість, сприяє засвоєнню всіх видів добрив, збільшенню маси плодів, поліпшує смакові й товарні якості продукту, підвищує врожайність на 10-30%.
Рекомендації по застосуванню
Замочування насіння та посадкового матеріалу:
- Картопля - Обробити перед посадкою, дати висохнути.
- Коренеплоди (буряки, морква та ін.), овочі (огірки, томати, перець, баклажани та ін.), баштанні (кавуни, дині та гарбузові) - насіння перед посівом замочити на 2 - 3 години.
- Ягода (полуниця, малина,смородина, виноград та ін.), фрукти (яблуня, вишня,слива, груша, цитрусові та ін.) - саджанці перед посадкою замочити на 3-6 годин.
- Зернові (пшениця, кукурудза та ін.) - насіння перед посівом обробити.
Рекомендована норма витрат препарата: 30 г (бульби картоплі), 20 г (інші культури) на 1 л води
Обробка рослин по вегетації (до та після цвітіння):
- Картопля - починаючи з періоду сходів до початку цвітіння, разом з обробкою від колорадського жука та хвороб.
- Коренеплоди (буряки, морква та ін.) - починаючи з періоду кущіння та 2-3 рази в період активного зростання.
- Овочі (огірки, томати, перці, баклажани та ін.), баштанні (кавуни, дині та гарбузові) - починаючи з фази бутонізації 2-3 рази.
- Ягода (полуниця, малина, смородина, виноград та ін.), фрукти (яблуня, вишня, слива, груша, цитрусові та ін.) - починаючи з періоду появи листя 1-3 обробки.
- Зернові (пшениця, кукурудза та ін.) - у фазі кущіння і до виходу в трубку 1-2 обробки.
- Квіткові культури (закритого і відкритого ґрунту) - у період бутонізації та через 2 тижні
Рекомендована норма внесення препарата: 10 – 20 г на 10 л води
Препарат добре поєднується із пестицидами, стимуляторами росту, розчинами мінеральних добрив з широким діапазоном рН (тобто, з такими, що застосовуються на різних типах ґрунтів). Не кристалізується. В умовах низьких температур він набуває гелеподібного стану, який змінюється на рідкий, якщо його потримати в теплі.
Виробник | Долина, Україна |
---|---|
Діюча речовина | поліетиленоксид (ПЕО) - 770 г / л, відмиті солі гумінових кислот - до 30 г / л. |
Класифікація ВООЗ | IV мало небезпечні |
Препаративна форма | рідина |
Упаковка | 5 л каністра |
Норми витрати | Замочування: 30 г (бульби картоплі), 20 г (інші культури) на 1 л води; Обробка рослин по вегетації (до та після цвітіння): 10 – 20 г на 10 л води |
Кількість обробок | 1 - 2 |
Період застосування | Замочування насіння та посадкового матеріалу та обробка рослин по вегетації (до та після цвітіння) |
Вид дії | Контакно-системний |
Період захисної дії | до 2 місяців |
Оброблювані культури | Картопля, овочеві та баштанні, плодові і ягідні, виноград, квіткові |