Фунгіцид Йодоцид 1 л, Агромаг
Фунгіцид Йодоцид - Біологічний контактний фунгіцид та дезінфектант застосовується для ефективного усунення та профілактики спектру бактеріальних, грибкових та вірусних захворювань сільськогосподарських культур, плодових дерев та ягідних чагарників, з метою профілактики та лікування вірусних та грибкових захворювань рослин.
Фунгіцид Йодоцид 1 л, Агромаг - Біологічний контактний фунгіцид та дезінфектант застосовується для ефективного усунення та профілактики спектру бактеріальних, грибкових та вірусних захворювань сільськогосподарських культур, плодових дерев та ягідних чагарників, з метою профілактики та лікування вірусних та грибкових захворювань рослин.
Даний засіб використовується також для дезінфекції приміщень різного промислового призначення. Препарат містить у складі діючу речовину активний йод 0.25% і має високу антимікробну активність по відношенню до грам-позитивних і грамнегативних бактерій, а також до ряду фітопатогенних вірусів. Фунгіцид Йодоцид плюс використовується для лікування винограду, картоплі, томатів, суниці, агрусу, цибулі, часнику, капусти, огірків, перцю, кавуна, дині, троянди, ріпаку, гороху, редиски, селери, баклажан, буряків, ячменю від оїдіума, мілд'ю, антракнозу, фітофторозу, сірої гнилі, бактеріозу, складного стрику, вірусу огіркової мозаїки, зеленої крапчастої мозаїки огірка, бурої плямистості, альтернаріозу, борошнистої роси, септоріозу, іржі, сапротрофних грибів на корі.
Фунгіцид Йодоцид має наступні переваги:
- Препарат забезпечує повний контроль всього спектра патогенів, включаючи збудників усіх бактеріальних, грибкових та вірусних захворювань рослин
- Відсутнє обмеження за кількістю обробок рослин препаратом
- Даний засіб є ефективним для дезінфекції приміщень різного промислового призначення
- Фунгіцид не виявляє фітотоксичності до оброблюваних культур
- Немає періоду очікування до збирання врожаю після обробки препаратом
- Йодоцид не залишає слідів від обробки на рослинах та плодах
Рекомендації по застосуванню
Культура |
Захворювання |
Норми витрати |
Спосіб застосування |
Томати, огірки відкритого грунту, кабачки |
вірус мозаїки томатів, сіра гниль, бактеріоз, складний стрик, вірус огіркової мозаїки, зелена крапчаста мозаїка огірка, фітофтороз, бура плямистість, альтернаріоз |
40-50 мл на 10 л води на 2 сотки |
обприскування в період вегетації при появі перших ознак захворювання |
Картопля |
Y-вірус, X-вірус, M-вірус, та інші, фітофтороз, альтернаріоз, антракноз |
40-50 мл на 10 л води на 2 сотки |
обприскування в період вегетації при появі перших ознак захворювання |
Ягідні чагарники (малина, агрус, смородина та інші) |
борошниста роса, антракноз, септоріоз, іржа та інші |
125 мл на 1 л води |
обробка спилів і зрізів |
30 мл на 10 л води | обприскування в період вегетації при появі перших ознак захворювання / після опадання листя | ||
Плодові та кісточкові |
вірусні, бактеріальні і грибкові інфекції, сапротрофні гриби на корі, лишайники |
40-50 мл на 10 л води на 2 сотки |
обприскування в період вегетації при появі перших ознак захворювання |
Виноград |
мілд'ю, оїдіум, сіра гниль та інші |
50 мл на 10 л води на 2 сотки |
обприскування в період вегетації при появі перших ознак захворювання |
Норми витрати препарату 2-3 л/га. В період проведення обприскування норми витрати робочого розчину для польових, овочевих культур - 400-500 л/га, для садів і виноградників 500-1000 л/га.
Для дезінфекційної обробки поверхонь, приміщень і рук засіб не потрібно розводити з водою. Після нанесення на поверхні витримувати засіб 60-120 секунд, після чого змити водою.
Виробник | Агромаг, Україна |
---|---|
Діючі речовини | активний йод 0,25% |
Вид дії | Контактний |
Класифікація ВООЗ | III клас (помірно токсичний) |
Препаративна форма | рідина |
Упаковка | 1000 мл пляшка |
Норми витрати | 40-50 мл на 10 л води на 2 сотки |
Період застосування | обприскування в період вегетації при появі перших ознак захворювання |
Шкідливий об'єкт | Борошниста роса, Антракноз, Септоріоз, Іржа, Мілдью, Оїдіум, Сіра гниль, Мозаїка малини, Фітофтороз, Бура плямистість, Альтернаріоз |
Оброблювані культури | картопля, томати, яблуня, виноград, суниця, агрус, персик, вишня, черешня, цибуля, часник, капуста, огірки, перець, кавун, диня, троянда, ріпак, горох, редис, селера, баклажан, буряк, ячмінь, слива, груша, алича |