Гербіцид Дисулам 5 л, Агрохімічні Технології
Гербіцид Дисулам 5 л, Агрохімічні Технології - Системний післясходовий гербіцид для контролю однорічних та деяких багаторічних дводольних бур'янів у посівах зернових колосових культур та кукурудзи
Гербіцид Дисулам 5 л, Агрохімічні Технології - Системний післясходовий гербіцид для контролю однорічних та деяких багаторічних дводольних бур'янів у посівах зернових колосових культур та кукурудзи
Діюча речовина: 2-етилгексиловий ефір 2,4-Д, 452,42 г/лФлорасулам, 6,25 г/л
2,4-Д — системна діюча речовина ауксинового типу. Швидко проникає через листову поверхню, переміщується у рослині, накопичуючись в значно більших кількостях, ніж натуральні гормони, завдяки тривалому періоду напіврозпаду. Порушує біосинтез структурних і ферментних білків, що призводить до порушень метаболізму рослини. Під впливом явища епінастії (прискореного росту тканин верхнього боку листя, стебла, черешків), відбувається їх викривлення донизу, потовщюються провідні тканини із підвищенням тургору. Внаслідок цього пагони і коріння тріскаються, зменшується надходження в рослину азоту, фосфору, калію і зупиняється синтезуюча діяльність коріння. Порушується водний обмін, втрачається тургор і рослина гине. Уже через добу помітні перші ознаки гербіцидної активності, а повноцінне знищення наступає через 10-14 діб залежно від виду і фази розвитку бур’янів. Флорасулам — інгібітор ацетолактатсинтази — ключового ензиму, необхідного для біосинтезу незамінних амінокислот (ізолейцин, лейцин і валін). Всередині рослини швидко переміщується до місць найбільшої меристематичної активності – точок росту. В результаті цього уже через кілька годин припиняється поділ клітин, ріст пагонів та кореневої системи бур’янів, а загибель наступає через 2-3 тижні.
Гербіцид Дисулам має наступні переваги:
- Швидке проникнення через воскові нальоти бур’янів за рахунок ефіру (впродовж години)
- Знищення найбільш шкодочинних дводольних бур’янів, а також видів падалиці ріпака та соняшника (в т. ч. ALS-стійких)
- Відсутня післядія на наступні культури в сівозміні
- Гнучкий температурний режим для обприскування (+8..+25°C)
- Широке технологічне вікно застосування (до другого міжвузля у зернових)
Рекомендації по застсоуванню
Обприскування рекомендовано проводити під час активної вегетації бур’янів: для однорічних дводольних видів — фаза сім’ядоль-2-4 листків (осоти — фаза розетки), для багаторічних – висота до 15 см. Оптимальна температура +10…+25 ºС (нижній поріг — +8 ºС), відносна вологість повітря від 65%, швидкість вітру — не більше 5 м/с у ранкові або вечірні години.
Пшениця озима - однорічні та багаторічні дводольні бур’яни - обприскування посівів від фази кущення до утворення 1-2 міжвузлів у культури - 0,4 - 0,6 л/га
Зернові колосові культури (пшениця яра, ячмінь озимий та ярий, жито) - Однорічні та багаторічні дводольні бур’яни (в т.ч. стійкі до 2,4-Д та коренепаросткові види) - обприскування посівів від початку кущення до другого міжвузля у культури - 0,4 - 0,6 л/га
Кукурудза - Однорічні та багаторічні дводольні бур’яни (в т.ч. стійкі до 2,4-Д та коренепаросткові види) - обприскування посівів від фази 3 до 7 листків у культури - 0,4 - 0,6 л/га
Сорго - Однорічні та багаторічні дводольні бур’яни (в т.ч. стійкі до 2,4-Д та коренепаросткові види) - обприскування посівів від фази 3 до 5 листків у культури - 0,4 л/га
Просо - Однорічні та багаторічні дводольні бур’яни (в т.ч. стійкі до 2,4-Д та коренепаросткові види) -обприскування посівів від фази кущення до виходу в трубку - 0,4 - 0,5 л/га
Виробник | Агрохімічні Технології, Китай |
---|---|
Діючі речовини | 2-етилгексиловий ефір 2,4-Д, 452,42 г/л Флорасулам, 6,25 г/л |
Класифікація ВООЗ | III клас (помірно токсичний) |
Препаративна форма | концентрат емульсії |
Упаковка | 5 л каністра |
Норми витрати | 0,4 - 0,5 л/га |
Кількість обробок | 1 - 2 |
Період застосування | обприскування посівів від фази кущення до утворення 1-2 міжвузлів у культури |
Вид дії | Вибіркової дії |
Шкідливий об'єкт | Однорічні та багаторічні дводольні бур’яни (в т.ч. стійкі до 2,4-Д та коренепаросткові види) |
Оброблювані культури | Зернові колосові культури (пшениця яра, ячмінь озимий та ярий, жито), кукурудза, сорго, просо |